zaterdag 2 juni 2012

Zaterdag 2 juni (reisdag) - van Wichita Falls, TX naar Norman, OK (133 miles / 214 km)

Om 08:00 uur gilt de mobiel van Roelof ons uit de nodige slaap en we duiken een voor een onder de de douche. Rond 09:30 uur zitten we even verderop in Denny’s aan een eerste Amerikaans ontbijt. Meteen maar een stevige om onze magen te laten wennen aan de hoeveelheid calorien voor de eerste twee weken. Vervolgens nemen we de I 281 North, richting verzamelplaats Norman, OK, alwaar de tourcaravaan de volgende dag zal vertrekken. Bij Lawton, TX zien we nog een fikse brand (nee, het zijn niet onze banden) en de bijbehorende ‘smokenado’ mag er wezen. Via een aantal tolwegen belanden we rond 12:30 uur aan bij de vertrouwde Guest Inn, waar we op naam van Cloud9 alvast inchecken. Nog niemand te zien de het Chase-circus en via internet op de kamer zien we dat ze nog rond Salina, KS verkeren. Even de klok in de gaten houden, want rond 14:00 uur moeten we naar Will Rogers Airport in Oklahoma City voor het inleveren van onze ’Suzuki zoveel’. In de tussentijd schrijf ik (Bert) alvast een beginnetje van onze blogtekst en Roelof test zijn zonnefilter uit. Hij heeft nu ook een Canon 100-400mm telelens en van een collega een Canon 2x extender te leen. Al dit is bedoelt om de Venusovergang van 5 juni vast te leggen en Roelof heeft thuis nog geen tijd gehad (of geen helder weer gehad) om testopnamen te maken. De resultaten zien er, ondanks de Cirrusbewolking, goed uit.
Dan traditioneel even te voet de buurt verkennen. Het is inmiddels tegen de 30 graden geworden, maar het voelt niet vochtig aan. Helaas, want vocht is wel nodig voor broodnodig zwaar weer. In de nabije giga-Walmart wordt nog een reservebatterij voor de Lightning Trigger gekocht en daarna rijden we met de ‘Suzuki zoveel’ (zonder de al ingecheckte bagage) richting Oklahoma City voor het inleveren van de rode bolide op Will Rogers World Airport . Na 40 minuten sturen is ook het inleveren snel gebeurd en lopen we meteen door naar de ‘arrivals’. Wel apart om op een internationaal vliegveld te lopen zonder ook maar enige bagage! Dan rijden we meteen met de taxi (Shuttle bus) weer terug naar de Guest Inn en praten wat met de (Indische?) chauffeur over de ‘grapefruit-size hail’ die afgelopen donderdag miljoenenschade heeft veroorzaakt rond de stad. Terug in de Guest Inn (nog geen teken van Cloud9) verandert Roelof zijn fototas in de ‘chase-mode’ en gaat Bert een lekkere duik in het zwembad nemen. Na een uurtje komen de chase-bussen wel aan en zien we vele bekenden (en schudden vele handen) en horen hun verhalen aan. Tour3 is niet helemaal volgeboekt (nog twee plaatsen over) en dus chasen we alleen maar met een grote bus (de nieuwe grijze) en met de rode 4WD van John Guyton. We beslissen dus maar meteen dat we in de grote bus gaan, ondanks dat deze getinte ramen heeft, die een beetje een negatieve invloed op de foto’s hebben. Ook Mike en Andrea (waar we vorig jaar in de bus zaten en veel chase-plezier mee hadden), chasen niet meer mee in Tour3. Jammer, maar helaas.
Om 19:00 uur eten we gezamenlijk met de Tour2-gangers in Cajun King en om 21:00 uur is de tourverwelkoming van Charles en George. We maken kennis met onze medereisgenoten en horen we wat de eerste chase-plannen zijn. Morgen gaan we rond 10:00 uur richting Kansas. Het ziet ernaar uit dat we deze week flink naar het noorden moeten afreizen, want er ligt helaas een omvangrijk ‘High Pressure Block’ over The Great Plains, waardoor er hier weinig buien tot ontwikkeling kunnen komen. Ook de benodigde straalstroom ligt erg noordelijk (Canada!). Morgen meer info over de chase-kansen. Na een leuke dag sluiten we om 23:00 uur de luiken…


Meteen groots beginnen natuurlijk.
Het landschap van vandaag.Wel de juiste afslag nemen..


Een 'smokenado' bij Lawton, OK.

Niet alleen het vrijheidsbeeld van de fransen gekregen.....

Kosten.....$1.25, kunnen de Fransen van leren :-)

Nog een leuke zonsverduisering - met halo!

Helaas niet aangenomen.

Het retourpunt voor de 'Suzuki-zoveel'.

Deze chaffeur(of chaffeuse???) kiezen?

Illegale t-shirt handel door Mike Theiss.
Gesprekken tussen tour2 en tour3 deelnemers.
Twee engelse dames uit tour2 waren luid aanwezig.
Deze kip (met ei eronder??) zullen we nog regelmatig tegenkomen.

De verlichting van de versierde antenne faalt..

Gezellig tafelen bij de Cajun-King.


Charles bezig met het witwassen van de tour betalingen.
Het afscheidsgrapje van tour2 voor George.

1 opmerking:

  1. Hmm, ik wordt een beetje bang van die "Store manager" :):):)
    Veel plezier jongens, ik (en inmiddels de gehele controle kamer !!) volgen jullie op de virtuele voet.

    BeantwoordenVerwijderen