zaterdag 9 juni 2012

Vrijdag 8 juni (reisdag) – van Big Springs, NE naar Selby, SD (422 miles /675 km)

Vanmorgen om 01:30 uur naar bed en om 08:00 uur alweer de ‘wake-up call’ door de mobielwekker (geeuw!). Eerst nog even de blog bijwerken, als het lukt, want om 10:00 uur horen we weer fris bij de bussen te staan. Bert scheert en doucht dus maar even tussen het Photoshoppen door (stond hij net niet even met zijn muis aan zijn kin? ;-) Toch weer goed voor een uur blogtijd, maar het is voor een goed doel: de chasedag van gister was echt fantastisch. Alles was in de bui aanwezig voor de tornado, maar waarschijnlijk was de ‘Inflow’ (instromende lucht, ofwel voeding voor de bui) toch net iets te koud en/of te droog om die illustere tornado te laten ontstaan. Maar we klagen niet; het was beslist onze fraaiste bui ooit. Overigens: als we deze tour een fotogenieke tornado zien, die aan bepaalde eisen voldoet, dan trekt Sean de hele volgende dag vrouwenkleren aan en doet een pruik op! In Tour1 stelde John ook al zoiets voor: bij het zien vaneen tornado zou hij al zijn nagels door Andrea (vriendin Mike Theiss) felrood laten verven. En het gebeurde, nadat ze alsnog de Rago, KS, tornado op 19 mei hadden zagen!

Om 10:15 uur zitten we weer bij de snelle ontbijtoma (‘Grandma Max Restaurant’) aan de overkant van Motel6. In een van de restrooms is een oude vrouw onwel geworden en er moet zelfs een eerstehulp van hartfalen worden uitgevoerd. De medisch onderlegde John moet nog even bijspringen (en dat op zijn 65e verjaardag!). Na 5 minuten is de ambulance ter plekke en wordt de onfortuinlijke vrouw naar het nabije ziekenhuis vervoerd. We rijden om 11:30 uur weg uit het altijd bruisende Big Springs (438,6 bewoners), op weg naar het zuidoosten van South Dakota. We hopen ’s avonds om 21:00 uur aan te komen. Onderweg updaten we onze blog via Wifi en we zijn weer bij qua thuisfront. Gemiddeld hebben we overigens zo’n 80 ‘hits’ op onze blog. Ook maken we een paar pano’s en timelapseseries  van de gave chase van gisteren op onze laptoppen af. Die van de roterende bui en de wegdrijvende Mammatus zien er spectaculair uit.

Na een korte tankstop bij een verlaten Cocono-station, rijden we door ‘the most desolate and empty part of Tornado Alley’. Vierenzestig mile van… ‘Hamm&Eggs’ (helemaal niets)! Ook moeten de klokken weer een uur vooruit, want we rijden de CDT (Central Daylight Time) in. George verklaard onderweg de ‘Cloud9 Picture Of Completely Nothing Photo Contest’ officieel voor geopend. De foto moet wel iets voorstellen, maar dat mag niet veel zijn ;-) Via North Platte, NE rijden we door het glooiende graslandschap naar Valentine, NE. Dan staat nummer zes in, South Dakota, over de I83, via Mission, White River, Murdo (bekende centrale verzamelplek voor afwachtende chasers) en Pierre. In de bus leest Tom een Marc Twain boek met muziek op, Arlene doezelt wat, Todd internet en Facebookt (as always) en Sean zit een potje te ‘Rubbernecken’(knikkebollen, dus). Het is inmiddels tegen 19:30 uur als we toch min of meer aan eten gaan denken. De benzinestationsnacks zijn alweer uren geleden en om 18:30 uur is met Wanda (de navigatiemevrouw) downtown Pierre bereikt. We stoppen voor diner at ‘Mad Mary’s Steak House and Saloon’. We krijgen een werkelijk heerlijke eten geserveerd en geven John een door ons volgekalkte verjaardagskaart. ‘’Much appreciated guys”, aldus John. “Well, just bring us to that tornado, John!”, antwoord Arlene lachend.

Dan rijden we nog twee uur door naar Selby, SD. Onderweg wil Sean nog even een HD-videocamera scoren bij Walmart. Zijn kleine prutcameraatje voldoet niet helemaal en een mooie JVC van 230 dollar wordt van hem (de helft van wat je in Europa betaalt). Sean zou Sean niet zijn als hij ook even een rode jurk past, om alvast te wennen als we die fotogenieke tornado gaan zien! ;-). Grote hilariteit onder de klanten daar en een passant zegt dat het hem zeker goed staat, maar niet helemaal zijn kleur is. Om 22:30 uur komen we na een lange zit in de schemering aan in Selby, SD (ook dit dorpje bestaat uit 6 huizen (en een motel) en we zijn verbaasd dat er sowieso elektriciteit aangesloten is ;-) en checken in het Selby Motel met achter de balie een grote Longhorn Steer koeienkop aan de muur. Het motel ziet er overigens nog vrij nieuw uit en ruikt naar pas gelegd laminaat. We selecteren nog snel de foto’s voor de blog en draaien om 23:30 uur het licht uit. Morgen om 09:00 uur paraat bij de bussen dus om 07:30 uur eruit. Volgens de SPC-verwachtingen beloofd het een interessante chasedag te worden…

Geen briefing vandaag; een reisdag naar noord South Dakota.

'The long and winding road'.

Met een 75 m/u is het totaal zo'n 6 uur rijden.

En staat nummer zes!

Het sappige landschap met kleurige bloemenvelden.

'Long miles of yellow tape'.

Arlene, Sean, Todd en Tom. En John volgt ons trouw.

Een van de weinige grote rivieren.

Een dino-ritje op het Sinclair-logo.

Even wat langezitchauffeursspieren losmaken.

Keep on truckin'.

'In South Dakota you can see for days...'

In Walmart: Sean met zijn videocamea... en een nieuwe jurk?

Van buiten niet echt uitnodigend, maar binnenin lekker toeven.

Zij die gaat eten, groeten u.

'Undertrousersfun'.

John met zijn verjaardagskaart.

Vooruit, toch een wolkenfoto van vandaag erbij.

Enkele Cirrus wordt nog aangelicht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten